:

    Відбувся тренінг для вчителів математики з підготовки до міжнародного дослідження РІSA-2018 

   За ініціативи відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації 11 травня 2017 року на базі Пологівського колегіуму №1 відбувся тренінг для вчителів математики «Розвиток функціональної математичної грамотності учнів у площині проведення міжнародного дослідження PISA». У тренінгу взяли участь 23 вчителі, які викладають математику у 8 класах загальноосвітніх навчальних закладах Пологівського, Більмацького, Гуляйпільського та Розівського районів.  Проводили тренінг наукові співробітники  Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Спонукало до проведення цього заходу те, що Україна у 2018 році вперше буде брати участь у міжнародному дослідженні PISA, що є одним із найбільш масових міжнародних досліджень якості освіти. Дослідження виявляє, як п’ятнадцятирічні школярі зможуть застосувати у майбутньому набуті знання з математики, наскільки ці знання та вміння корисні, як навчання у школі підготувало учнів до успішної адаптації в сучасному суспільстві.
   Під час проведення тренінгу вчителі ознайомились з метою та головними завданнями міжнародного дослідження, його структурою, вправлялися у створенні  практико орієнтованих математичних завдань.  
   Всі учасники тренінгу прийшли до спільної думки: сприятиме результативності участі у дослідженні  системна підготовка і вчителів, і учнів, запровадження компетентнісного підходу в навчальному процесі як джерела якості математичної освіти.

                                                          

   За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації