:

 «Воїн крізь віки»

З давніх-давен свято Покров Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, що припадає на 14 жовтня, набуло в Україні не лише релігійного, а й загальнонаціонального значення. А з 2014 року згідно з Указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня наша держава відзначає як День захисника України - свято мужності, хоробрості, героїзму. У всі часи воїни безстрашно стоять на своїй землі за свій народ, за свою культуру та історію! Не шкодуючи власного життя, вони жертвують собою заради благородної мети – захисту неньки-України. Саме їм, сміливим і безстрашним, присвячена плакатна виставка «Воїн крізь віки», котра з 09 жовтня експонується в Пологівському районному краєзнавчому музеї.

За ініціативи знімальної групи фільму «Українська революція» спільно з військово-історичним клубом «Повстанець» у 2015 році відбувся випуск серії плакатів «Воїн крізь віки», присвячених військовим підрозділам доби Перших визвольних змагань 1917–1921 років. Загалом створено 12 плакатів, на яких представлено зовнішній вигляд військових формувань доби Української революції. Також подається коротка історія підрозділу.

Ця плакатна виставка допоможе візуалізувати образи історичного минулого, дозволить сучасній людині побачити і відчути себе причетним до історичної традиції, особливо якщо це стосується зовнішнього вигляду, зброї та спорядження українських воїнів. Відтворення образу українського захисника ілюструє високий рівень військової організації та підкреслює військово-патріотичні традиції, що в свою чергу дозволяє закарбувати у суспільній свідомості образ українського воїна.

Запрошуємо всіх пологівців та гостей міста до Пологівського районного краєзнавчого музею оглянути плакатну виставку «Воїн крізь віки», присвячену військовим підрозділам доби визвольних змагань 1917–1921 років.

І. Кособок, старший науковий
співробітник КУ Пологівський
районний краєзнавчий музей»