:
     Я- Українка! 

    П’ять  років у Запорізькій області проводиться  обласний конкурс патріотичного спрямування «Я-Українка». Організатор конкурсу  КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації. 
    Цього року у конкурсі взяло участь 35 студенток з усіх куточків Запорізької області. Пологівський район представляли дві учасниці, учениці Державного навчального закладу «Пологівський професійний ліцей» Борисова Адріана та  Деревенко Анастасія .
    Конкурс  має суттєві відмінності від звичайного конкурсу краси.  Конкурсантки   повною мірою мали розкрити найкращі риси української жінки: красу, розум, талант, грацію, вроду, любов до рідної землі, до України. 
   Протягом п’яти конкурсних днів дівчата брали участь у різноманітних майстер-класах та тренінгах,  де їх навчали особливостям  спілкування, красі української вишиванки та як зробити власний ленд-арт проект. Дівчата надали  волонтерську допомогу військовослужбовцям ЗСУ: разом  із волонтерами Запоріжжя наліпили вареників для військовослужбовців, відвідали з концертною програмою військову частину пп0105. 

                                         

    У фіналі конкурсу учасниці представили візитку «Жива традиція», взяли участь у дефіле «Жіноча врода багатство України». Демонстрували власні таланти, презентували власні фото образи на тему «100 - річчя української революції». 
    Конкурсантки презентували  на о. Хортиця танцювальний   флешмоб, присвячений українським добровольцями.
    У кожної з конкурсанток у фінальному виступі були  презентація українського народного вбрання та вихід у вечірніх сукнях разом з військовослужбовцями – учасниками антитерористичної операції. 
     Пологівчанки не лише потрапили до фіналу, а й привезли  титул «Міс Фото», який виборола  Деревенко Анастасія.  
     Вітаємо Анастасію з перемогою та готуємося до конкурсу «Я- Українка» в  2018 році. 

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації