:

      З любов’ю до природи в серці 
   

        У першій декаді травня 2017 року на базі Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості відбувся обласний форум юних ботаніків, зоологів, екологів «З природою в серці», в якому взяли участь і школярі Пологівщини.
 Презентували матеріали свого досвіду еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності екологічні дружини Пологівської гімназії «Основа» та Новоселівської школи.
 Юннати Новоселівської школи Волошинова Анна, Меркулова Оксана, Писаренко Даніїл, Ткаченко Елеонора, Плюснін Олександр (вчителі Климович Наталія Петрівна, Писаренко Ірина Анатоліївна, Рибалка Олена Володимирівна) представили проект озеленення шкільної території,  фотозвіт моніторингових спостережень за рослинним світом луків, степу та річки Гайчур, екологічні листівки «Вода –  наше багатство», буклети «Річка Гайчур – природна водойма моєї місцевості» та дослідження поведінки медоносної бджоли.
 Команда гімназії:  Удовченко Владислава, Онопрієнко Валерія та Товстоног Вікторія (вчитель Кириченко Світлана Вікторівна)  представила проекти з ландшафтного дизайну «Граніт науки», «Живий куточок гімназії», «Зелений інтер’єр гімназії». 
 Меркулова Оксана, в своєму інтерв’ю журналістам ТV5, розповіла про проведені учнями Новоселівської школи зелені толоки, акції  та екологічні десанти.  
 Команди-учасниці нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації за кращий досвід природоохоронної та екологічної діяльності, а гімназистам  керівник Громадської організації «Спас» Притула Олександр подарував саджанець дубу, вирощений з жолудя Запорізького дуба.
   Участь у форумі додала юним екологам ще більше наснаги займатися такою важливою справою як вивчення та збереження природи рідного краю, озеленення приміщень і території навчальних закладів.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації