:

Захищаємо права дітей разом


25 жовтня за головуванням Півень І.Г., заступника голови райдержадміністрації, відбулася нарада з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи для запобігання випадкам дитячої смертності.

Протягом 9 місяців 2017 року в межах профілактичних рейдів та районної акції «Дитина у небезпеці» перевірено умови проживання, утримання та виховання 259 дітей у 121 сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

Кризові сім’ї перевіряються з метою раннього виявлення дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, своєчасного вилучення їх з небезпечного середовища, надання їм реабілітаційної допомоги, виявлення осіб, які втягують неповнолітніх у злочинну діяльність, профілактики негативних проявів серед дітей, запобігання безпритульності та бродяжництву.

Увазі учасників наради наданий розроблений службою у справах дітей Алгоритм проведення спільних заходів суб’єктами соціальної роботи щодо запобігання проявам насильства стосовно дітей та випадкам дитячої смертності, вжиття заходів у випадку загрози життю та здоров’ю дітей.

Служба у справах дітей РДА