:

«Запобігання дискримінації у Пологівському районі»


Всі люди народжуються вільними та рівними у своїй гідності та правах, але в наш час багато хто може згадати почуття залежності, безпорадності, приниження, гніву, провини, чи образи, відчуття що ти «ніщо» або «ніхто». Часто люди зазнають дискримінації, тобто упередженого, негативного ставлення, яке ґрунтується на певних характеристиках, таких як: раса, стать, релігія, етнічність.

Робота Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спрямована, в тому числі на антидискримінаційну практику – застосування комплексу настанов та реальних заходів, направлених на подолання порушень прав будь-яких клієнтів соціальної роботи за класовими, національними, релігійними, статевими та віковими ознаками.

Фахівці із соціальної роботи активно працюють аби протистояти шкідливим наслідкам пригнічення тих, хто живе в несприятливому соціальному оточенні, середовищі.

Так, 24.10.2017 року Пологівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками Пологівського районного відділу з питань пробації та представниками Пологівського бюро правової допомоги було проведено круглий стіл на тему: «Запобігання дискримінації у Пологівському районі», на якому розглядалися питання рівності та гідності громадян, незалежно від того, в якій ситуації чи складних життєвих обставинах вони знаходяться. Обговорювалися питання щодо для своєчасного виявлення фактів дискримінації та забезпечення ефективного захисту осіб або груп осіб, які постраждали від дискримінації, надання останнім соціальних послуг з урахуванням відповідних потреб, забезпечення доступу до отримання первинної та вторинної правової допомоги.

Пологівський РЦСССДМ