:

«Запобігання торгівлі людьми»

В усьому світі торгівля людьми – один з найтяжчих злочинів проти особи. За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром».

На сьогодні для України тема торгівлі людьми теж є актуальною. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

Відповідно до листа Міністерства соціальної політики від 20.08.2017 р. №17217/0/2-17/38 щодо необхідності посилення заходів у сфері протидії торгівлі людьми фахівцями Пологівскього районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, завдяки керівництву закладів освіти, а саме ДНЗ «Чубарівський центр професійно-технічної освіти» та ДНЗ «Пологівський професійний ліцей», були проведені відеолекторії зі студентами.

Під час лекцій були охоплені певні аспекти даної проблематики, а саме: поняття «торгівля людьми», причини, форми, етапи торгівлі людьми, засоби попередження цього явища та контакти установ, до яких можна звернутися у випадку, коли все ж таки це трапилося.

Фахівці Центру закликають усіх громадян бути уважними та обережними під час планування та реалізації своїх життєвих задумів.


Пологівський РЦСССДМ