:

 Запрошуємо ознайомитись з музейною експозицією «Забуттю не підлягає - хроніка комуністичної інквізиції»

23 листопада 2017 року в Пологівському районному краєзнавчому музеї з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів презентовано музейну експозицію «Забуттю не підлягає - хроніка комуністичної інквізиції», основною метою якої є відтворення хроніки злочинів комуністичного режиму, фіксування подій і фактів, які ніколи не можна забувати, якщо ми прагнемо побудувати в Україні громадянське суспільство на засадах демократії та гуманізму.

Матеріали експозиції висвітлюють факт, що влада того часу намагалася викорінити українське сільське населення шляхом штучних голодоморів. Стенди музейної експозиції співробітники краєзнавчого музею розмістили в хронологічному порядку.

Старший науковий співробітник Ірина Кособок провела тематичну екскурсію. Висвітлюючи події голодоморів 1921 - 1922, 1932 - 1933, 1946 - 1947 років, екскурсовод передала всю глибину страхіття та трагізму тих подій, біль від втрат людських життів.

Протягом заходу та під час оголошеної хвилини мовчання палала свічка в пам'ять про жертв голодоморів.

В заході взяли участь представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, ветерани, працівники культури, мешканці міста та ЗМІ.

Зі словами скорботи виступила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко, наголосивши, що геноцид української нації – це злочин, який не має строку давності; трагедія, яка не має бути віддана забуттю. Навіть чорні сторінки нашої історії потрібно пам’ятати для того, щоб наступні покоління не повторювали помилок минулого, цінували волю і незалежність.

Запрошуємо мешканців району та міста до Пологівського районного краєзнавчого музею ознайомитись з унікальними матеріалами.

Експозиція працюватиме до 01 грудня 2017 року.


За інформацією відділу культури і туризму РДА