:

  Засідання літературної вітальні «Словом торкнутися душі»

28 вересня, напередодні Дня бібліотек, творчим колективом Пологівської центральної районної бібліотеки за підтримки аматорів та працівників Пологівського РБК, Пологівського СБК, Пологівської ДШМ проведено засідання літературної вітальні «Словом торкнутися душі».

На захід було запрошено почесних гостей, бібліотечних працівників районної, міської та сільських бібліотек, місцевих авторів.

Зі словами вітань від імені голови райдержадміністрації Артура Євгеновича Крупського і від себе особисто до присутніх вернулася заступник голови районної державної адміністрації Півень Ірина Григорівна, привітала митців слова зі святом творчості і подарувала районній бібліотеці книжки.

Секретар виконкому міської ради Ковалевська Оксана Анатоліївна привітала бібліотекарів і поетів зі святом та передала міській бібліотеці Центру культури і дозвілля «Гірник» фотокнигу, яку випущено до ювілею м. Пологи.

Зі словами вітань до присутніх звернулася начальник відділу культури і туризму Діденко Марина Вікторівна.

Багато слів було сказано ведучими свята Жирик Наталією і Іваненко Світланою про творців пера, що поезія покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність, виховувати патріотизм, що поети – люди не малодушні, щирі серцем, багаті душею, здатні розтрачувати себе заради коханої людини, рідної домівки, Батьківщини, що для кожного поета родина, Батьківщина, кохана людина об’єднуються в одне ціле і це пов’язане з особистим щастям чи смутком.

Свої витвори мистецтва читали пологівські майстри слова Воронін Юрій Геннадійович, Демченко Надія Олександрівна, Льогких Майя Григорівна, Кузьменко Віра Іванівна, Білич Андрій Андрійович, Дворська Людмила Дмитрівна, Шумілова Наталія Антонівна, Данилець Віолетта Валентинівна, Ольхова Анна Вікторівна.

Пісенні вітання лунали від Наталії Самойлик, Віталія Берези, Юрія Вороніна. З музичними подарунками виступили вихованці Пологівської ДШМ Оксана Білолодід, Дар’я Нестеренко.

Лунали вітання на адресу тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки, для кого бібліотечна справа стала покликанням, хто своєю справою підвищує престиж цієї професії.

Дякували літераторам, які завітали до вітальні, за те, що своєю творчостю вони несуть любов до праці, довкілля, до людини, до Батьківщини. Шановні поети та прозаїки, нехай ніколи не зміліє та криниця, з якої ви черпаєте сили для душі і праці. Бажаємо вам внутрішньої гармонії, великої енергії і мистецького світосприйняття.

Наприкінці свята учасників заходу поздоровили квітами та сфотографувались на згадку.