:
У період з 28.09.2020 по 05.10.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 150 заяв і повідомлень від громадян із яких  4 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).
1 факт крадіжки. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка).
1 факт тілесних ушкоджень. Так, 01.10.2020 року о 18.13 годині до поліції звернувся чоловік, 1975 року народження, який повідомив, що в с. Новокарлівка по вул. Набережна, чоловік, 1973 року народження, спричинив йому тілесні ушкодження та фізичну біль. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України (легкі тілесні ушкодження ).
1 злочин у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. 01.10.2020 року працівниками сектору кримінальної поліції в ході проведення оперативно розшукових заходів по вул. Східна м. Пологи в лісосмузі було виявлено чоловіка, 1990 року народження, раніше не засудженого, у якого було вилучено наркотичний засіб опій екстракційний, вилучене направлене на експертизу. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 КК України.
1 факт ДТП. 28.09.2020 року о 19.11 годині до Пологівського ВП надійшло повідомлення про дорожню-транспортну пригоду. Поліцейськими на місці події встановлено, що водій, 2004 року народження, керуючим автомобілем «CHERI TIGGO» рухаючись по вул. Магістральній м. Пологи в бік с. Інженерне, не впорався з керуванням здійснив перекидання автомобіля та зіткнення з деревом, в результаті ДТП, автомобіль зазнав механічних ушкоджень, водія та пасажир, 2004 року народження, доставлено до Пологівської БЛІЛ з тілесними ушкодженнями, також троє пасажирів, які сиділи позаду загинули. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 286 КК України.
 
Також слідчими за вказаний період оголошено про підозру чотирьом особам у вчинені кримінального правопорушення та направлено до суду з обвинувальними актами 6 кримінальних проваджень.
 
Крім цього за вказаний період складено 34 адміністративних протоколів, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 25, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 9 адміністративних протоколи.
 
Зокрема слід вказати за вищевказаний період поліцейськими складено 2 адміністративних протоколи за ознаками ст. 130 КУпАП на 2 осіб, що керували транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Також було складено 3 адміністративні протоколи за ознаками ст. 44-3 КУпАП на 7 осіб, які порушили правила карантину.
Пологівський відділ поліції нагадує мешканцям району про дотримання карантинних заборон встановлених Кабінетом Міністрів України. Детально ознайомитися з обмеженнями зручно в інфографіці Верховної Ради України.
                                                                    
Перевищення швидкості є одною з причин тяжких дорожньо-транспортних пригод, однак водії часто ставляться до цієї проблеми без належної уваги.
Рух з безпечною швидкістю – це не тільки дотримання всіх обмежень, встановлених правилами дорожнього руху, це передусім коригування швидкості руху залежно від ситуації на дорозі.
Безпечна швидкість – та, за якої у водія є можливість безпечно керувати автомобілем і контролювати його рух під час конкретних умов.
Вибираючи безпечну швидкість, водій повинен ураховувати дорожні обставини, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.
Пологівський відділ поліції нагадує!
Згідно правил дорожнього руху:
У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.
У житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год.
Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 дозволяється рух із швидкістю:
автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам – не більше 80 км/год.;
вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, та мопедам, – не більше 60 км/год.;
автобусам (за винятком мікроавтобусів) – не більше 90 км/год.;
іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 – не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою – не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах – не більше 90 км/год.
Тож, обов’язково обирайте безпечну швидкість руху і нехай ваша мандрівка буде щасливою та вдалою!
 
Порядок Це Ти!!!
 
За даними Пологівського відділу поліції