:
 22 вересня 2020 року відбулося позачергового засідання  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пологівського району.

Враховуючи показники епідемічної ситуації із COVID-19 на території Запорізької області, на підставі рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій      № 31 від 18.09.2020 з 21 вересня  встановлено  «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки в Пологівському районі Запорізької області.
Комісія вирішила: 

У зв’язку із встановленим рівнем епідеміологічної небезпеки «помаранчевий» :

1. Заборонити проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід, відповідно до рекомендацій Головного державного санітарного лікаря Запорізької області (лист ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 16.09.2020  № 03.02-27/3387);

2. Керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності взяти під особистий контроль виконання карантинних обмежень.


3. Заборонити здійснення заходів згідно з переліком, що додається


Перелік обмежувальних заходів, під час карантину на території Пологівського району.

При встановленні рівня епідеміологічної небезпеки поширення COVID – 19 «ПОМАРАНЧЕВИЙ», додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «ЗЕЛЕНОГО» та «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

1) проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

2) діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

4) відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

5) проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

6) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

7) приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У разі встановлення помаранчевого рівня епідемічної небезпеки під час оздоровчої зміни в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку робота такого закладу триває до кінця зазначеної зміни з дотриманням протиепідемічних заходів;

8) оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території;

9) відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах;

10) приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

11) діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.

На вході до закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб  залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.

Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.