:
   15.02.2015 у залі засідань райради відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан: під час заходу ветеранами-афганцями висловлено необхідність єдності всіх патріотичних сил, всіх поколінь захисників України, зокрема, ветеранів ВВв, війни в Афганістані та локальних збройних конфліктів, навколо підтримки ЗСУ, активної участі в інформаційному супроводженні четвертої хвилі мобілізації. З ініціативи голови РГО УСВА Михайла Малиша ветеранами-афганцями підписано та вирішено оприлюднити Заяву проти тероризму, російської агресії, на підтримку територіальної цілісності України.

ЗАЯВА
проти тероризму, російської агресії, на підтримку незалежності
та територіальної цілісності України

   Ми, учасники війни у Республіці Афганістан 1979-1989 років, локальних війн, Антитерористичної операції на Сході України  єдині у своєму прагненні відстояти свободу, незалежність та територіальну цілісність України.
   Ми пройшли через саме пекло війни, не раз ховали бойових побратимів, дивилися у вічі смерті. Проте навіть ми шоковані жорстокістю терористів, окупантів та їх кремлівських ляльководів, які холоднокровно розстрілюють мирних мешканців Донецька, Маріуполя, Дебальцевого, Авдіївки, пасажирський автобус під Волновахою. Ці терористичні акти показали нам справжнє обличчя прибічників так званої «Новоросії», стали злочинами проти людства. На їх організаторів чекає суд людський та суд Божий.
   Схиляючи голову перед світлою пам'яттю наших воїнів, які полягли за Україну та мирних мешканців, що загинули від рук терористів, ми залишаємось прихильниками мирного врегулювання конфлікту, всім серцем прагнемо, щоб мир та спокій якнайшвидше повернулися до наших осель.
   Ми - за мир, але виклик ворога - приймаємо. Будемо боронити свою Вітчизну так, як належить справжнім патріотам. І до повної перемоги! Впевнені, що тисячі справжніх чоловіків вчинять так само, ставши на захист України під час мобілізації.
   Ми знаємо як страшно буває на війні, під мінометним обстрілом, під Градами, в оточенні ворога, далеко від рідного дому. Але ще страшніше - бути рабами на своїй землі, жити у неволі в рідній хаті!
   Ми, учасники різних війн, люди різного віку із різними цінностями, політичними ідеалами, поглядами на життя. Нас всіх об'єднує бажання жити у вільній, незалежній Україні, дати гідну відсіч російським агресорам та терористам, які несуть смерть та спустошення на землю України, зберегти нашу землю для нащадків.

Слава захисникам України! Слава Україні!