:


Обстріл  терористами пасажирського автобусу 
під м. Волноваха Донецької області, злочини проти мирного населення

 

    Начальник Головного командного центру Міноборони України генерал Б.Бондар (13.01.14): «Обстріл пасажирського автобуса під Волновахою вівся з Докучаєвська, де перебували представники російських ЗМІ. Цей обстріл був провокацією бойовиків, з метою спровокувати на дії українських військових, які (за задумом терористів – ред.) повинні були стріляти у відповідь» //depo.ua.
    Президент України П.Порошенко (13.01.15): «Терористи з так званої ДНР завдали ракетного удару по автобусу з мирними громадянами.
   Нелюди, для яких, крім знецінених рублів, нема більше нічого святого, навмисне вбили десятьох мирних громадян (інформація про кількість загиблих згодом змінилася – ред.), серед них і чотирнадцятирічну дівчинку. Ще 16 жінок та чоловіків поранені, всі вони — цивільні особи.
   Ці смерті — на совісті об’єднаної деенерівсько-еленерівської банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується, хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини…
    А наші воїни здатні дати гідну відсіч… З вересня минулого року, за час, поки нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м’язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї та військової техніки, як нової, так і відремонтованої.
    Завтра я підпишу Указ про чергову хвилю мобілізації. Впевнений, що український народ підтримає це рішення, і мобілізацію буде проведено успішно…
   Однак я залишаюся прихильником мирного врегулювання на Донбасі — в рамках мого Мирного плану і Мінських домовленостей. Робив, роблю і робитиму для цього все можливе. І навіть — неможливе…» //www.president.gov.ua.
    МЗС України (13.01.14): «Ця жахлива трагедія не була випадковістю – в районі блокпосту немає позицій Збройних сил України, а отже терористи свідомо цілилися у мирних громадян… На сході України продовжують відкрито діяти терористичні угрупування, озброєні та підтримані Російською Федерацією. 
   Від російських куль та снарядів, що злочинним шляхом потрапляють на територію України, продовжують гинути не лише українські військові, але й мирні мешканці. Лише з часу підписання Мінських домовленостей, які цинічно відмовляється виконувати російська сторона та підтримувані нею незаконні збройні формування, загинуло 118 мирних громадян» //«Урядовий портал.
   Терористи продовжують убивати жителів Донбасу щодня:
• 13.01.14, за інформацією прес-центру АТО, під вогонь терористів потрапили 25 населених пунктів у зоні конфлікту. За даними ЗМІ, в результаті артобстрілу бойовиків у Донецьку загинули 2 людини; у с. Малоорлівка Донецької області, повідомляє прес-центр АТО, – 1 місцевий житель.
• 14.01.15, за інформацією МВС, бойовики обстріляли с. Гранітне на Донеччині, від осколочного поранення голови загинула дворічна дівчинка.

   Російські «гуманітарні конвої»

   Незаконно завозячи в Україну «гуманітарні конвої», Росія вкотре зухвало порушує норми міжнародного права та українського законодавства. При цьому, крім продовольства, яке жителям Донбасу шахраї продають за гроші, російські вантажівки привозять на Донбас зброю та боєприпаси.
   А.Лисенко (РНБО, 08.01.15): «Росія продовжує зухвало порушувати міжнародне право, і в односторонньому порядку направила одинадцятий „гуманітарний конвой“ на схід України. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу, тому український зведений підрозділ здійснив лише візуальне спостереження за проходженням вантажівок через державний кордон, не маючи змоги виконати контрольні функції… Гуманітарний вантаж з РФ не доходить до мирних жителів, а продається на ринках в населених пунктах, тимчасово підконтрольних бойовикам» //«Тиждень».
   РНБО (08.01.15): «Всі «гуманітарні конвої», які Росія відправляє в Україну без її дозволу, є лише підтримкою озброєних людей». Головним чином, вантажівки завозять на підконтрольні незаконним збройним формуванням території боєприпаси, сухі пайки, зброю» //«Радіо Свобода».
   В.Полевий (РНБО, 04.01.15): «На ринках Донецька фіксуються факти торгівлі предметами зі складу гуманітарної допомоги, яка нібито прийшла раніше з РФ. Це може говорити про те, що вантажі невійськового призначення, які приходять на Донбас з Росії, служать засобом особистого збагачення для лідерів терористів» //«День».
   Одночасно із «гумконвоєм» в Україну з Росії прибули протитанкові ракетні комплекси для донбаських терористів:
   Д.Тимчук (група «Інформаційний спротив», 08.01.15): «На озброєнні стахановського «козацтва» і «бригади» А. Мозгового відмічається масова поява 100-мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", які прибули з території РФ. Крім того, йдуть поставки цим бандформуванням протитанкових ракетних комплексів (близько 20 ПТРК типу «Фагот», а також декілька російських ПТРК «Корнет»)» //«Українські новини».