:

Артур Крупський: здорове харчування дітей – здорова Україна

вкл. .


17.11.2021 в рамках реалізації державної Програми «Нова українська школа» за участю європейських партнерів в Пологівській районній державній адміністрації відбувся семінар з питань нових норм та порядку організації харчування в закладах освіти.
У заході взяли участь голова Пологівської районної державної адміністрації Артур Крупський, заступник голови райдержадміністрації Людмила Рябовол, генеральний директор компанії  Pontem.ua  Валерій Гуденко, голова відділу  зв’язків  з громадськістю, державних установ компанії Pontem.ua Єгор Подколдін, начальники відділів райдержадміністрації, міські, сільські, селищні голови громад, керівники закладів освіти району.
Відкрив семінар особисто Артур Крупський, який акцентував увагу присутніх на реформі шкільного харчування. Зокрема зазначив, що протягом останніх двох років за ініціативи першої леді України Олени Зеленської реформа шкільного харчування почала набирати обертів. На сьогодні її впроваджено у 13 165 закладах освіти – це понад удвічі більше, ніж у 2020 році.
Людмила Рябовол у своєму виступі зупинилася на питаннях необхідності реалізації системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).         HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Представник компанії Єгор Подколдін провів презентацію   Pontem.ua. Головною метою компанії є впровадження принципово нового для України підходу до організації громадського харчування у найбільш чутливих галузях, а саме бюджетних організаціях. Прагненням є покращення якості надання послуги організації харчування у державних та приватних організаціях країни, впровадження інноваційних технологій, залучення інвестицій Європейського Союзу.
Генеральний директор компанії Валерій Гуденко надав відповіді на запитання представників громад та закладів освіти.
Як зазначив Єгор Подколдін, такі семінари будуть проводись і надалі заради безпечності харчування підростаючого покоління в Україні.